dissabte, 20 d’agost del 2011

Bye bye Holanda!

Ahir, de bon matí vam abandonar Amsterdam i hem iniciat la tornada. Ho vam fer acomiadant-nos d'Holanda i en direcció Mechelen (Bèlgica), on vam parar a dinar al restaurant-cervesseria Het Anker (també recomanació del Babil) i ens vam fotre un sant papeio digne de ser beneït. Boníssim! Plats molt copiosos maridats amb l'excelent (oju, que el Riki l'ha sentenciat com la seva cervessa preferida) Gouden Carolus.

Després vam seguir direcció Dinant, on som ara i des d'on comencem en aquest moment una petita ruta per la regió de Valonia. De moment, i pel que hem vist durant el trajecte, pinta molt bé.

Aquests dies que hem passat han sigut relaxats i agradables. Hem estat al Nord d'Holanda entre llacs, platja i bestiari oví i boví a tothora tothom. Estem d'acord en que és la part que ens ha agradat i sorprés més gratament.

Entre els pobles que hem visitat d'aquesta zona hi ha Edam, Marken, Alkmaar, Warder... I tots són molt bonics i recomanables.

Dimarts vam dormir a un pàrquing d'Edam bastant cèntric però discret i al matí ens vam llevar d'hora per poder assistir a l'últim mercat de formatges de la temporada. Aquí vam poder veure els vestits tradicionals i els rols que seguia cadascú: compradors, inspectors de qualitat, hostesses, etc. Ja ho mostrarem graficament, que vam fer prou fotos per omplir un o tres àlbums.

Després de guarrejar a tots els tasts gratuits de formatges que vam trobar, vam anar a l'hotel que teniem reservat a dutxar-nos (que ja tocava) i vam anar a xerrar amb el recepcionista, un tio muy salao que tan aviat arreglava les plantes, que servia cafès o et feia de guia turísc... Como diría mi madre: "lo mismo plancha un huevo que fríe una camisa". Doncs res, el tio ens va recomanar alguns poblets per visitar (entre ells Marken) i ens va desitjar "Buena Fortuna!".

És una passada! Marken és un poble rodejat de mar, al qual només s'hi pot accedir en cotxe per una única carretera. Quan hi condueixes per sobre veus a una banda i a l'altra el mar, com si l'asfalt surés sobre l'aigua, maquíssim. 

APUNTE DEL RIKI (PORQUE SI): A l'habitació teniem un jacuzzi de puta mare ("Ponlo, ponlo! Para crear envidia!")

Dijous vam deixar aquests poblets tan tranquils per submergir-nos a una gran ciutat de visita obligada: Amsterdam; i on com a tots els racons que hem vist aquests dies vam probar les coses típiques de la zona.

ANÉCDOTA: mentre estàvem a Amsterdam un tio tot boig ens va començar a xerrar i ens va preguntar si coneixiem la cançó "Adiós Lapidos". Al veure la nostra cara de póker ens la va cantar. ( A Dios le pido, de Juanes).

¿Dónde estará Lapidos?

Una abraçada a tots i totes!

Molí de vent.
Pura poesia.
Tirolinejant
Practicant noves modalitat del salt de l'àngel.
En cómodos plazos!
Mercat de formatges d'Edam

Control de qualitat,
Els de cera groga són per al consum propi, els vermells per exportar.
Venta de formatge
Carretera i manta cap a Marken
Sabates noves
Marken
Port de Marken

¿Dónde están los tulipanes?
Maravilloso, espectacular.
Edam
De camí a Warder
Fent amics
Tienes una mirada muy dulce.. ¿te puedo chupar un ojo?
Buscando a Lapidos: segona fila, al centre.
Primera experiència satisfactòria. Al Ferry d'Amsterdam.
Amsterdam

Pintura mural chachipirulai.
Feliciano por Amsterdam
Méspintura mural
Restaurant cerveseria Het Anker (Mechelen)

Dinant
Saxofons per tot arreu.
Meter el dedo en la llaga.
Galetes XXL

Dinant de nit.


3 comentaris:

  1. Aquesta publicació és digne d'ésser comentada:

    "bestiari oví i boví a tothora tothom" Tot, tothom!
    "Quan hi condueixes per sobre veus a una banda i a l'altra el mar, [com si l'asfalt surés sobre l'aigua], maquíssim."
    Oh Tati... En repassar el text amb les meves retines em sento com si estigués en aquells paratges tan naturals com insòlits i peculiars a la vegada...
    Si haguessis eliminat el "maquíssim" hagués sigut digne de llibre.. jajajajaj
    "Amsterdam; i on com a tots els racons que hem vist aquests dies vam probar les coses típiques de la zona." (Molt subtil)
    I bé, per últim: RIP Lapidos! xD

    Panki news:
    Us envio notícies fresques dels esdeveniments propers a... txán,txán,txán: Viladekans! (El Trono de Judas, Arpaviejas & others gratis! 10 Setembre!) (Tómenselo como una simple sugerencia, no se sientan forzados a volver de tierras lejanas)

    Tati.. no t'ho creuràs: M'he enamorat del cd d'Obrint Nas... Sí, és maquíssim! Ah, i vaig veure Eina in direct i també I fell in love! Però tot té els seus motius..

    Bé, com veieu estic totalment enamorada de l'estiu, de la música nacional (PP.CC in my heart xD) i de vosaltres.. Va, acabeu de gaudir d'aquestes megavacasions i de donar tanta enveja güena! Au revoir guapets!
    Ah i que sapigueu que avui he fet barranquisme al Pirineu català i també molo.. jajajaj
    Muà, records!

    ResponElimina
  2. Tu si que molas Hanki Panky! Després de fer carreteta i manta i de recorrer grans paratges naturals de l'europa oest, no puc fer res més que reafirmar que els pirineus catalans segueixen sent un dels llocs més bonics del món (concretament el Ripollès i la Garrotxa). Com a casa en cap lloc!

    Doncs la Tati no ho sé, però jo gaire bé segur que no hi aniré al concert de Viladecans. Coincideix amb la 30ª edició de la fira del teatre al carrer de Tàrrega, he d'assajar per al Lumbreiras, i a més no m'agraden gens cap d'aquests grups; els trobo excesivent dolents i desagradables a la oïda. Jajaja... Pero bueno, pa gustos colores, no?

    Una abraçada desde Grenoble (els alps Francesos), que la Tati està adormint.

    Fins aviat!

    ResponElimina